Záverečné jarní soustředění, aneb jak spadla lavina

04.04.2014 09:16

Každý rok na jaře na konci zimy se koná teamové jarní soustředění, během kterého je jedinkrát v roce povolen alkohol a láska. No a protože letos byla zima téměř prachbídná, tak jsme to museli všechno dohnat v rámci tohoto víkendu. Sníh jsme objednali ve velkém množství, bohužel přišel už ve středu a začal nám rychle odtávat. Páteční večírek se nesls v tomto duchu: Vzájemné přivítání, společný přípitek, jídlo, kecání, promítání fotek a velká sranda. To se dá lehce pochopit z rozhovoru několika účastníků.

M: Bombis, proč je venku na louce ten hasičák?
B: technický delegát mi nařídil připravit trať na Skikros a po vzoru Katky Neumannové jsem se rozhodl pro nedostatek sněhu vyrobit sníh technický.
A: já Ti říkala, že se Dan asi bude ráno zlobit, když vytáhnu tu pojistku.
M: a Dana už někdo vzbudil?
T: kdo sem dotáhl tu Řepovici?
B: nevíte někdo, proč mám všude ty modřiny?
M: nevím, ale mám jich taky docela dost.
J: no tančili jste se smetáky na stole a pak vám ten stůl uhnul.
V: ty vole, diť přeci jezdili dolů po hlavě po těch prudkejch schodech.
B: nene?
M: no mě se ptej, já se ráno ptal, jak se ta bouda, kde spíme, jmenuje.
Z: tak šup, šup, na lyže, Tomas s Brunem už jeli.
Š: tak to snad nikoho ani nepřekvapilo :-)
L: dej sem to šáňo

Následovalo převlečení do komických oblečků první kategorie a pěší procházka k Buku, kde jsme nasadili lyže, Cihla na záda ještě krosnu se Žabákem a 5 šampusy a hurá na výlet. Pravda, začátek nebyl lehký, stopa byla najetá dost cik-cak a chvílemi bylo i zemětřesení, neboť si neumím vysvětlit jinak, že se každou chvli z ničeho nic postavila zem úplně na kolmo nebo třeba silnce zahla do strany. Každopádně na Hřebínku se někam zatoulal špunt od Šáňa a tak jsme ho museli dopít. Další kroky vedli vymazleným stříďákem po Panelce a pak zkratkou přes les a potok na Labskou bodu na pozdní oběd. Vrcholové družstvo Cihla s Hlavou úspěšno zdolalo všech pět šampusů a dalo by se říct, že za sebou během cesty dokonale zametali stopy. Přesun do Bedřichova proběhl bez problémů a následovala sauna u Kucana, kde se nejdřív saunoval Cihla v kombinéze i s žábou, pak jí úspěšně vypral v bazénku a nakonec byl chycen do sítě jako kapr při snaze přeplavat přehradu. Dokonce se našel i Bombis. Na Dolině se pak rozehrál Jaromír na kytaru a zábava zvesela pokračovala až do ranních hodin, kdy se nám podařilo roznosit do postýlek sportem unavené kamarády.

Něděle se nesla opět ve stylu výletu, ovšem roztál už i poslední sníh a tak jsme šli po svých. V kraťasech a v tričku s krátkým rukávem jsme prošli přes Prezidentskou (kde stihnul Cihla 5 kousků a vzbudit svým bečením asi 10 spících miminek) na Kapličku a Slovanku, kde naše představení bečícího stáda ovcí gradovalo. Pak ještě krátká zastávka na Heidy na Vendelína a hurá po hřebenu domů. Slabší kusy odpadali už cestou, ty nejsilnější přišli až v sedm večer se západem slunce. Každopádně jsme si to užili a se sezónou se řádně rozloučili. Příští rok se opět bude konat výjezdní zasedání do Krkonoš, aneb konečně jednou navštívíme tu Labskou.