Kemp Osečná, aneb jak jsme pilovali techniku

29.09.2016 10:30

Po roce jsme opět zamířili potrénovat techniku na kolečkových lyžích na naše oblíbené rovinaté cyklostezky v okolí Osečné. Sešli jsme se v pátek odpoledne u našeho hotelu v Hamru na Jezeře a vyrazili na první trénink techniky. Pro počáteční rozjetí jsme zůstali na hrázi jezera a pro některé to byla první letošní jízda, pro některé dokonce první jízda vůbec. Při prvních pohybech bez holí jsme tak byli všichni rádi, že máme na hlavě helmu. Pokračovali jsme jízdou na jedné noze a došlo i na první pády. Po první hodině jsme se přesunuli do mírného stoupání směrem k Osečné, kde jsme pokračovali v tréninku techniky a stability formou několika soutěží. Vše jsme pořádně zdokumentovali a natočili, abychom to mohli večer u obrazovky rozebírat a poučovat se z chyb. Po večeři došlo i na přednášku o dechovém tréninku a měření dechových parametrů pomocí přístroje POWERbreathe.

 


Druhý den soustředění jsme vyrazili opět za technikou. Pěkně postupně, brždění, zastavování, stříďák a soupaž s nohou. Všechno šlo samozřejmě opět na video pro večerní videorozbor. Po obědě a kávičce se sladkou tečkou jsme se navzdory nepříznivé předpovědi počasí opět vydali trénovat. Pokrok už byl partný a většina z nás se viditelně zlepšila. Přestože kolem čtvrté začalo drobně poprchávat, vrhli jsme se na soupaže a pak také na obratnost, u které jsme si užili srandy víc než dost. Ze začátku to sice vypadalo, že se po stezce poubuje skupina debilů, ale postupně se z nás vyklubali opět závodníci a soutěžilo se na život a na smrt. Na závět tréninku jsme pak dali vyjížďku kolem Sochora ke svébořické oboře a zpátky na hotel. Jen plánovanou zmrzlinu ve vyhlášené strážské cukrárně jsme kvůli sílícímu dešti museli oželet. Měli jsme tak ale více času na protahování, kompenzační cvičení i regeneraci pomocí válců TriggerPoint.  Po večeři nás čekal klasicky videorozbor a doplňování tekutin pro náročném dni.

Poslední den nás přivítalo zamračené nebe po nočním dešti, ale přesto jsme byli odhodláni vyjet z Hamru až na Ještěd, což bylo poctivých 25 km, stále do kopce. Naše skupinka se rozrostla o další členy a potrénovat si s námi přijela dokonce reprezentantka Petra Nováková. Zakousli jsme se do toho s chutí a po příjezdu do Janova Dolu, kde některé z nás čekal následující víkend Silvini Skiroll (c)up Ještěd, jsme rozjeli nohy a ruce na plné obrátky. V Rozstání se silnice citelně zvedla a nadělila pole na malé skupinky, serpentiny na Výpřež udělaly i z těchto skupinek pouhá torza a pod lany jel v husté mlze už každý sám za sebe. Nahoře jsme naskákali do aut a po obědě v Hamru spokojeně ukončili soustředění, které nás sice hodně unavilo, ale také naučilo a pobavilo. Tak zase za rok.


 

Fotogalerii najdete ZDE. Videa ZDE.